facebook twitter

Proč papíno Michale?

Rád jím :) a rád poznávám nová jídla a nové lidi. Pěkný čas si užívám s přáteli při společném jídle :) Povídáme, děláme si srandu - prostě jsme spolu. Příjde mi, že s nástupem instantní zábavy (tv, internet, hry) a možná to je i něčím jiným :/ začíná zájem o společné přecpávání a povídání upadat - možná pak upadají i naše vztahy…objevuje u ve Vašem okolí ? … či mezi přáteli?

Možný to je co s tím?

Jak stárneš :) zjistíš že dobré vztahy s přáteli jsou fakt luxus - třeba by společné jedení mohlo pomoci. A když tendle koncept rozšíříš obecně …prostě nabídneš lidem možnost setkávat se u jídla - tak vznikla myšlenka na papíno.

K čemu to teda je?

Vytvořili jsme prostor, kde se přátelé, známí i neznámí lidé mohou potkávat, jíst a povídat, poznávat příběhy druhých a tím i sebe. Mě osobně nejvíc inspirují lidé, kteří jsou vlastně v něčem jiní než já :)

Proč název “papíno” ?

Název papíno je pak tak trochu poctou mému tátovi, který ceý život pracoval v pozadí všeho dění a to v kuchyni jako šéfkuchař :) Svou práci miloval a dělal ji poctivě, takže tímto bych mu chtěl papíno věnovat. Snad mi brzo zas něco uvaří :D

A snad se mu ve věku 73 let podaří založit aspoň jedno papíno :D

Jaký máš jiný zájmy, co Tě baví?

Za vším hledej ženu ;), nebo jídlo :D Dobře, občas něco uvařím - ale u mě se jedná spíš o to ochutnávání, poznávání lidí, lezení, kytaru, přírodu a podporu svobodného vzdělávání.

Co Tě inspirovalo?

Vždycky mě fascinovali italské filmy a lidé debatující a jedící (pijící) dobroty na balkónkách. Nedávno jsem zahlédl, že se u nás pomalu rozšiřuje chodbové obžérství. Víš o tom? Sejdou se sousedé a povečeří na chodbě. Super...

Co chceš papínem zlepšit?

Myslím že se tu lidi málo scházej :) Taky vzájemné oceňování a vděčnost je myslím to co (mi) dnes chybí. Prostě dávat a děkovat, být vděčný. Vem si třeba dobrýho kuchaře, je zalezlej v kuchyni … a málo-kdo příjde a řekne zavolejte mi kuchaře a potřese mu pravicí.. Vytváříme prostor, kde dobří kuchaři mohou ukázat co umí v naší kulinářské komunitě.

Jak dlouho si na tom pracoval?

2 roky…. jelikož se tomu nemohu věnovat fulltime... Reálná práce čistého času včetně učení technologie bude nejméně rok.

Myslíš že se investice vráti?

Budu rád pokud službu budou lidi používat a bylo by fajn, kdyby věděli že těch pár kaček na provizi můžeme aspoň částečně zaplatit vývoj a provoz stránek a serveru. Pokud by nám lidé pomohli s propagací bylo by to fajn. Náklady se začnou vracet, pokud se bude realizovat alespon 30 papín za den, což je poměrně velká meta pro ČR ... takže to vypadá na hobby projekt.

Z čeho tu práci zaplatíš a co z toho vlastně máš?

Upřímě ať to počítám jak to počítám zatím o peníze nepůjde. Rád bych aby papíno stabilně vydělávalo na provizi alespoň na provoz a servis a pár papín :). Zaplacení počátečních nákladů na realizaci je zatím v nedohlednu.

Skousnou lidi provizi? chápou to?

V čechách už si myslím, že jo. Lidi vědí že ten systém musel někdo vymyslet, navrhnout, vytvořit, propagovat. Zatím si hraji s provizí, myslím že už v čechách dozrála doba kdy jsou lidé schopni dobrou službu docenit,

Kolik lidí Ti pomáhalo nebo one man show?

Hele spousta lidí přispělo, od kamarádu se kterými jsem to probíral (prej jo udělej to, budem to používat :)), kamarádi v práci, kteří mi nedoporučovali vůbec něco takového dělat - neb to bude ztrátové :) - po grafiky .. musím poděkovat za realizaci designu Pavlovi Stiankovi. Za rady s kokódováním Víťanovi Dlouhému , za povzbuzování a občasný občasný výsměch Talymu a za testování Jane Hrdličková. Pak je tu spousta kamarádů, kteří byli pro - udělej to jo něco tam dáme..tak pokud ne tak dostanou hnusnou svíčkovou!

Kde budeš projekt propagovat, aby ho lidé znali?

To mi teda poraď! To je složitá stánka projektu - měl jsem představu, že dobrý projekt se rozšíří sám. Todle ale není projekt pro masy. Snad nám pomůže komunita domácích kuchařů a lidí kolem foodblogingu. Snad budou projekt používat, nemůžou zůstat jen u psaní o jídle ;)

Budeme rádi když nám pomůžete šířit myšlenku sdílení jídla jako ambasadoři v konkrétních městech. Máme připravenou placenou formu spolupráce.
(Máš li zájem - piš na majkl@papino.cz)

Záverem bys řekl?

Držte palce a pokud se Vám to líbí propagujte naši myšlenku - sdílení jídla - moc děkuji.

Ptal se: Lenka Mrkvičková
Odpovídal: Michal Řeháček, občasný tvůrce papino.cz

Kontakty

Provozuje:
Michal Řeháček
IČ: 74468880
majkl@papino.cz